SEO / søgemaskineoptimering

SEO, hvilket står for søgemaskineoptimering, er et af de vigtigste begreber inden for online markedsføring. Alle virksomheder bør tage stilling til søgemaskineoptimering.

Søgemaskineoptimering handler om at få din hjemmeside vist til det rigtige publikum. Det er både med til at styrke dit brand og øge din omsætning eller antallet af henvendelser fra kunder.

Du vil ikke opnå samme topplacering, som du gør med AdWords, da de første resultater på Googles søgeresultat er reserveret til betalte annoncer. Afhængigt af branche og kategori skal man regne med, at mængden af klik på betalte annoncer i søgeresultaterne udgør 20-60 procent, og de resterende klik går til de ikke-betalte søgeresultater, hvilket også kaldes de organiske søgeresultater.

Har du derfor produkter med høj avance, og måske produkter til en konkurrencedygtig pris, er det ofte optimalt at være tilstede i både de organiske søgeresultater og betalte annoncer.

PPC - Pay Per Click

Der findes mange udbydere af PPC-annoncering. PPC står for ”Pay Per Click”, hvilket betyder ”betaling pr. klik”.

Alt efter hvilket produkt eller service du gerne vil sælge eller formidle, så handler det om at vælge de rigtige annonceringsnetværk.

De største spillere på markedet er:

Hvis du har prisstærke produkter, så er PriceRunner et godt valg, da det vil kunne skabe meget trafik på din webshop. Klik/besøgende fra PriceRunner har en gennemsnitlig konverteringsfrekvens på 5 % - Dette betyder, at 5 % af klikkene bliver til køb. En velfungerende webshop har gennemsnitligt en konverteringsfrekvens på 2-4 %, men grunden til at PriceRunner opnår en højere konverteringsfrekvens er, at deres hjemmeside henvender sig kunder, som allerede har besluttet sig for at købe produktet, og derfor blot skal finde det billigste sted at handle.

I Googles søgemaskine kan du let købe dig til en plads i toppen ved bestemte søgeord. Hvis du vil opnå et positivt afkast på dette, ligger udfordringen dog i at finde de rigtige søgeord, sammensætte en relevant annonce og sørge for at landingssiden giver de besøgende det, de ønsker.

Facebook Ads adskiller sig fra AdWords og PriceRunner. Her skal dine annoncer friste din målgruppe, hvor de andre nævnte annoncenetværk er målrettet målgrupper, der selv aktivt har søgt efter et givent produkt. Konverteringsfrekvensen er oftest meget lavere på Facebook, men klikkene er til gengæld billigere.

Fokus og ROI

Hvis du har været på markedet i mange år, så har du ikke samme brug for branding som en ny virksomhed vil have. Derfor er værdien i SEO og PPC meget forskellige fra virksomhed til virksomhed.

For virksomheder gælder det om at producere så meget salg som muligt igennem disse kanaler, hvor regnskabet gerne må gå lige op, eller faktisk koste flere penge end der tjenes. Dette kunne være en ny virksomhed der gerne vil betale lidt for at få nye kunder i butikken.

Virksomheder der til gengæld har eksisteret i længere tid, vil oftest fokusere på deres return. Der er oftest sat et mål på en vækststigning mellem 10 til 100% i løbet af året, og her er online markedsføring næsten altid den oplagte løsning eller ihvertfald en del af den.

Kombinationen af f.eks. Google AdWords og SEO giver den mest optimale løsning, da der kan bruges værdifuld data på tværs.